Állatbiztosítások

Az állattenyésztés területén különösen súlyos veszteséget okozhatnak az elemi károk, de a járványok, betegségek és balesetek is komoly veszélyt jelentenek. Az állattartás szakosodásának megfelelően a tartási, tenyésztési és egészségügyi sajátosságokhoz igazodva állatfajonként kínálunk egyedi biztosítási védelmet. Az elemi károk teljes skálájára, illetve a száj és körömfájásra specializált biztosítási szolgáltatást ajánlunk.

Elemi kár biztosítás

Az elemikár biztosítás alapján a biztosító valamennyi biztosított haszonállatra kiterjedően megtéríti a tűz, villámcsapás, vihar, felhőszakadás, jégverés, árvíz, földrengés, szikla-, kő- és földomlás, földcsuszamlás, ismeretlen üreg beomlása, járművek ütközése, víz- és gőzvezetékek meghibásodása okozta elhullásos, illetve kényszervágásos károkat.

Szarvasmarha biztosítás

A biztosított vagy a vele együtt gazdálkodó állattartó a tartásában lévő azonos korcsoportú és hasznosítási célú valamennyi szarvasmarhát tartozik biztosítani. Az állatoknak egyedileg azonosíthatóknak kell lenniük és az állattartónak a tulajdonjogot bizonyító okiratokkal rendelkeznie kell.

Sertés biztosítás

A biztosított vagy a vele együtt gazdálkodó állattartó a tartásában lévő azonos korcsoportú és hasznosítási célú valamennyi sertést tartozik biztosítani. Az egyedileg azonosítható tenyészállatok esetében az állattartónak a tulajdonjogot bizonyító, valamint az azonosító okiratokkal rendelkeznie kell. Ezeket az állatokat kizárólag tételes listán, a születési idő feltüntetésével lehet biztosítani.

Juh biztosítás

A biztosított vagy a vele együtt gazdálkodó állattartó a tartásában lévő azonos korcsoportú és hasznosítási célú valamennyi juhot tartozik biztosítani, amennyiben azok a fent leírtaknak megfelelnek. Az egyedileg azonosítható tenyészkosoknál az állattartónak a tulajdonjogot bizonyító, valamint az azonosító okiratokkal rendelkeznie kell. Az azonosítható tenyészkosokat kizárólag tételes listán, a születési idő feltüntetésével lehet biztosítani.

Ló biztosítás

Biztosítható állatok: versenyló, sportló, hobbiló, haszonló, csikó.

Baromfi biztosítás

Az állattartó a tartásban lévő - a biztosított baromfifajon belül - azonos korcsoportú és hasznosítási célú valamennyi baromfit tartozik biztosítani. Biztosítás csak az intenzív tartási körülmények között, vagy zártrendszerű technológiában tartott tenyész- és hízó baromfiállományra köthető. Szabadban tartott baromfiállományok csak abban az esetben biztosíthatók, ha a tartáshely olyan kerítéssel van körülvéve, amely megakadályozza az állatokat a tartáshely elhagyásában, illetve a ragadozókat az oda történő behatolásában.

Száj- és körömfájás biztosítás

A száj- és körömfájás biztosításban a szerződő tartásában lévő szarvasmarha-, juh- és kecskeállomány valamennyi egyedét biztosítani kell. A száj- és körömfájásos megbetegedés következtében állategészségügyi zárlat alá vont állattartó telepen biztosítási fedezetet nyújt a biztosító.

Vissza a lap tetejéreVállalkozói biztosítás ajánlatkérés >>