Elektromos berendezések biztosítása

Az elektromos berendezések és a számítógépek az üzletmenet, az automatizált termelési folyamat nélkülözhetetlen elemei, ezért kiesésük komoly gondot jelenthet. Biztosításunk megkötésével a vállalkozások által használt elektromos berendezések széles köre vonható védelem alá, sőt számítógépek esetében a fedezet az adathordozókra is kiterjeszthető.

A biztosítás szolgáltatásai

Az Elektromos berendezések és számítógépek biztosítási szerződés megkötésével egy komplex biztosítási csomag alakítható ki, amely az alábbi elemeket foglalhatja magában:

Gépbiztosítás

Külső adathordozók biztosítása

Többletköltségek biztosítása

Gépbiztosítás

A biztosító társaság fedezetet vállal az elektromos (információs, kommunikációs, folyamatirányító, elektromos foto és sokszorosító, elektromechanikus) berendezések, valamint számítógépek és tartozékaik körében esetlegesen bekövetkező károk széles körére. A gépek, berendezések biztosítása alapvetően új értéken történik, azonban lehetőség van az amortizáció figyelembevételével valóságos értéken történő térítés kikötésére is.

Külső adathordozók biztosítása

A biztosítással a számítógépek külső adathordozói és az azokon lévő programok biztosíthatók. Feltétel, hogy az adatokat elektronikus adathordozókon, géppel olvasható formában és az általános adatvédelmi szabályok betartásával tárolják, hogy azok újra előállíthatóak, beszerezhetőek legyenek, valamint azok pótlása a biztosított számára szükséges legyen. A biztosítási összeg mindazon költségek összege, amelyek a károsodás előtti állapot helyreállításához szükségesek, azonban nem vehetők figyelembe az újraprogramozás és az adatok újra előállítási, illetve újra begyűjtési költségei.

Többletköltségek biztosítása

Az üzemleállás miatt felmerülő olyan plusz költségek téríthetők meg a biztosítás alapján, amelyek lehetővé teszik, hogy az üzemmenet a káresemény bekövetkezése előtti technológiai és technikai szinten folytatódjon az üzemleállást okozó károk helyreállításának ideje alatt.

Vissza a lap tetejéreVállalkozói biztosítás ajánlatkérés >>