Építés- és Szerelésbiztosítás

Az építés- és szerelésbiztosítási módozat a magas- és mélyépítés során végzett építési munkák közel teljes skálájára kínál védelmet. Az építési/szerelési vállalkozó összes szerződésben meghatározott teljesítése a gépek, épületek fedezet alá vonhatók, sőt a konstrukció keretén belül lehetőség van felelősség-biztosítás megkötésére is. Az építés- és szerelésbiztosítás mind a saját, mind a külső kivitelezők által megvalósítandó beruházásokhoz megköthető.

Vállalkozói biztosítás ajánlatkérés >>

Az építés- és szerelésbiztosítás szolgáltatásaiFontos tudnivalók

Az építés- és szerelésbiztosítás szolgáltatásai

Ezen biztosítás a különféle magas- és mélyépítési munkák során bekövetkező előre nem látható események (pl. kivitelezési hiba, természeti eredetű károk, stb.) miatt keletkező azon károkra nyújt fedezetet, amelyek következtében az építési, szerelési teljesítések oly mértékben károsodtak, hogy az építési munkák tervszerű folytatásához szükséges a javítás, a helyreállítás, illetve a pótlás. A biztosítás a kivitelezési folyamat egészére az előkészítéstől a karbantartási időszak befejezéséig védelmet nyújt. Az Építés- és szerelésbiztosítással a kivitelezendő objektumok és az ahhoz kapcsolódó költségek biztosíthatók a következő bontás szerint:
 • A vállalkozó összes szerződésben meghatározott teljesítése
 • Műszaki berendezések, felszerelések, gépek
 • Építéshelyszíni berendezések és segédszerkezetek
 • Építőgépek
 • Építmények, amelyeken vagy amelyek mellett az építés, szerelés történik
 • A kár enyhítésével, valamint a kár helyének és okának feltárásával, mértékének meghatározásával, illetve ezen intézkedések során keletkezett (okozott) további károk helyreállításával kapcsolatos költségek.

Fontos tudnivalók

A szerződési feltételek keretei között biztosítottnak minősül:
 • az építtető (beruházó), valamint
 • a biztosított építkezésben résztvevő építési vállalkozó (kivitelező), és
 • az alvállalkozók.

A biztosítás tehát mind a saját, mind a külső kivitelezők által megvalósítandó beruházásokhoz megköthető, akár új építésről/szerelésről van szó, akár felújításról, átépítésről.

Az Építés- és szerelésbiztosítás magában foglal egy felelősségbiztosítást is, amely a szerződési feltételek szerint a következőkben nyújt segítséget:
 • harmadik személy személyi sérülése,
 • harmadik személynek baleseti jelleggel okozott dologi kár

Lehetőség van a káreseményekkel kapcsolatos többletköltségek (pl. túlóra, expressz és légi szállítások, romeltakarítási munkálatok stb.), a biztosított építési tevékenysége által a meglévő épületekben okozott károk, a kivitelezés során idegen harmadik személynek okozott személysérüléses, illetve tárgyrongálással járó károk, valamint a hibás tervezés miatt bekövetkező károk biztosítására is.

Vissza a lap tetejéreVállalkozói biztosítás ajánlatkérés >>